Rukoplastika Hrvoje Kovač Komunikacijski laboratorij

Entuzijastično krećemo u 2020. godinu radeći pro bono na projektu Rukoplastika čija je misija omogućiti osobama s invaliditetom viši stupanj socijalizacije u društvo i to igranjem modernih video igara.

 

Startup Rukoplastika pod motom „Accessibility promotes ability“ nastao je iz osobne priče jednog od pet osnivača kojem je u naponu životne snage, u njegovim dvadesetima, amputirana šaka. No, kako Hrvoje Kovač sam kaže, nikada nije dopustio svom invaliditetu da ga ograničava, a gejming je uvijek bio dio njegova identiteta.

 

Ne čudi, stoga, da je odabrao upravo gejming kao sredstvo za prevladavanje prepreka u socijalizaciji s kojima se svakodnevno susreću osobe s invaliditetom. U Komunikacijskom laboratoriju prepoznali smo vrijednost ovog projekta i odlučili dati svoj doprinos njegovu razvoju i vidljivosti pružanjem usluga odnosa s javnošću.

 

Konkretno, Rukoplastika se bavi izradom specifičnih rješenja koja omogućuju igranje modernih računalnih i konzolnih video igara osobama s invaliditetom. Posebnost proizvoda jest individualni pristup korisniku ovisno o tipu invaliditeta, što se ostvaruje korištenjem najnovije 3D print i scan tehnologije te reciklirane plastike.

 

O potrebi ovakvog rješenja dovoljno govori podatak kako se 15 % svjetske populacije susreće s nekom vrstom invalidnosti, a prema procjenama, njih 30 milijuna su gejmeri. 

14.01.2020. Piše: Kristina Gotovac

#nemalabavo

Komunikacija. I točka.
Tražim agenciju Tražim posao