Prvih-100-dana-u-PR-agenciji-Valentina-Martincic-Komunikacijski laboratorij

 

Od ulaska u kreativni tim Komunikacijskog laboratorija prošlo je nešto više od 100 dana. Točnije, proletjelo! U PR agenciju zakoračila sam kao potpuni početnik, no prilika za rad u takvoj agenciji prihvaća se objeručke i ne pušta.

Iako su odnosi s javnošću nešto o čemu sam u teoriji znala puno, rad u agenciji bio je zapravo nepoznat teren no, bila sam odlučna i sigurna u ideji i smjeru u kojem moram ići. Tek izlazeći sa fakulteta i iz svijeta novinarstva, susret s agencijom bio je nešto uzbudljivo i novo.

Agencijski posao dinamičan je, brz, uzbudljiv, i okretan. Svaki dan je novi izazov, ali i nova prilika. Onda kad misliš da ne možeš – možeš. Kad misliš da ne znaš – saznaš, a kad misliš da znaš – provjeri još jednom. Odnosi s javnošću zahtijevaju prilagodbu u situaciji gotovo istog trena, stalno praćenje trendova, stalno praćenje medija te kontinuirano učenje. Važno je ne pristupati poslu površno već dubinski i precizno, biti spreman na pritisak rokova te multitasking koji svakodnevno tjera izvan komfor zone i gura naprijed. Osjećaj na kraju dobro odrađenog dana je neprocjenjiv. Posao u PR agenciji zahtjeva potpunu predanost, no tako mu se lako predati i zakoračiti u taj vrtlog, kad je upravo to ono što te ispunjava, i popraćeno je snažnom voljom, inspiracijom i željom za kontinuirano učenje i razvoj.

Ideja o PR-u kao glamuroznom zanimanju koje se svodi na kave s novinarima i organizaciju zanimljivih događaja je upravo to – samo ideja i potpuna zabluda. No, to odnose s javnošću i posao u PR agenciji ne čini manje zanimljivim, dapače. Stvaralačka energija i pozitivne, out of the box kreativne ideje kolega inspiracija su za još većim i jačim samostalnim angažmanom.

Što je normalno u PR agenciji?

Dio posla u PR agenciji je svakako organizacija raznih događaja za klijente, pa su tako prvi projekti na kojima sam radila bili upravo eventi o kojima sam kroz godine studiranja bila s druge strane i gledala ih izvana. Ovoga puta, kao dio tima, iščekivala sam te događaje u koje je uloženo mnogo truda.

Nažalost, još ih nisam dočekala. Ono što je učinilo ovaj početak u PR agenciji još zanimljivijim je pandemija koja je zahvatila svijet u kojoj smo se svi brzo morali prilagoditi novim uvjetima i načinu života, dok sam se ja još prilagođavala novoj agenciji i novom terenu na kojem se nalazim.

Bila je potrebna vrlo brza reakcija čitavog tima i prilagodba radu od kuće, gdje sam, uz svakodnevne online sastanke i konferencijske razgovore s kolegama provela gotovo pola od navedenih prvih 100 dana.

Kao tim, shvatili smo koliko brzo možemo reagirati na nepredvidivu situaciju, povezati se međusobno putem računala, i iz svojih kuća biti jednako kreativni i učinkoviti. Uredske kave s novom ekipom pretvorile su se u online druženja.

Testirane su nam granice i potaknuta proaktivnost, te je dovedena nova dimenzija kreative. Ponovo smo u uredu. Vratili smo se u ono što nazivaju „novo normalno“. Normalno na koje se sad zajedno prilagođavamo. No, što je u PR agenciji uopće riječ „normalno“? 😊

238 Shares
02.06.2020. Piše: Valentina Martinčić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

#nemalabavo

Komunikacija. I točka.
Tražim agenciju Tražim posao