Business

Žene u biznisu 2015.

Poslovni tjednik Lider već petu godinu za redom organizira konferenciju „Žene u biznisu“ u sklopu koje je predstavlja listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

Na konferenciji su sudjelovale neke od najzanimljivijih poslovnih žena u Hrvatskoj te kroz panele i intervjue razgovarale o (ne)ravnopravnosti spolova u hrvatskom poslovnom svijetu, svojim poslovnim iskustvima, odnosu prema uspjehu ali i neuspjehu.

Annika Strandhäll, ministrica socijalne sigurnosti Švedske održala je uvodno izlaganje i spomenula nekoliko zanimljivosti koje Švedsku čine različitom od Hrvatske. Naime, u Švedskoj je uobičajeno da žene, ali i muškarci, odlaze na porodiljni dopust u trajanju od 90 dana za svakog roditelja što je utjecalo na smanjenje stope razvoda i povećanje broja djece. Ministrica je zaključila da je spolna ravnopravnost u biznisu ne samo poštena već i poželjna za gospodarstvo.

Na panelu „One woman b®and“ sudjelovala je i Manuela Šola te s publikom podijelila svoja iskustva pri pokretanju vlastitog biznisa: “U počecima rada agencije, izgradio se brend mene kao vlasnice, no daljnjim razvojem i širenjem agencije, promijenjen je smjer s ciljem da se brendira sama agencija čije će ime postati jače od mog osobnog imena.” Kao preduvjet za uspjeh Manuela je istaknula hrabrost bez koje se ne bi mogla suočavati s poslovnim izazovima.

Sudionice na konferenciji bile su i Branka Slaveska, predsjednica Uprave Heineken Hrvatska, Vitomira Lončar, direktorica kazališta Mala scena, dr. Nela Sršen, Gordana Nikolić, osnivačica i dekanica Visoke škole PAR, Vanja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i mnoge druge.