Business

Blogomanija: panel “3na3: Što je brend bez ambasadora?”

Na ovogodišnjoj Blogomaniji, regionalnoj konferenciji koja okuplja najpoznatija imena iz fashion i beauty industrije, organizirali smo panel imena “3na3: Što je brend bez ambasadora?”.

Na strani brendova, sudionici su bili Božena Brnas, voditeljica marketinga Philipsa, Ivona Kysselef, marketing specialist za Deichmann u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini, te Jacky Zhao, regionalni direktor Huaweia za potrošačke uređaje. S blogerske strane, s nama su bili Milan Vučićević (@nichimizazvan), Ana Janković (Ana2Cats) i Anastasija Đurić (Stasha Fashion). Panel je moderirala Manuela i pritom postavila brojna pitanja.

“Najbitnija je kemija između brendova i blogera”, istaknuo je Milan Vučićević i napomenuo da se blogere ne smije “ubiti” s previše smjernica. Anastasiji Đurić se dogodilo da odbija brendove u čije vrijednosti ne vjeruje: “Važna je selekcija klijenata s kojima surađujete.”, istaknula je, a stav Ane Janković je da se suradnje ne smiju skrivati već transparetno istaknuti.

Svi predstavnici brendova složili su se u jednom – odabrani bloger mora razumjeti vrijednosti brenda. Ivona Kysselef bira blogere prema razini strasti koju osjećaju za Deichmann, a cilj je dugoročna suradnja. Sličnog mišljenja je i Božena Brnas: “Recenzije su važne jer su iskustva uvijek vjerodostojnija.”, dok Jacky Zhao pri odabiru brend ambasadora i blogera posebnu pozornost obraća na ponalazak nekoga tko prepoznaje vrijednost brenda Huawei i vjeruje u “Make it possible” slogan.

Galerija