Organizacija događaja

John Jameson tajni event ili kako smo organizirali događaj jeseni

Tijekom zadnjih 10 godina bila sam dio najrazličitijih mogućih događaja, scenarija i koncepata. Vrlo brzo sam shvatila – event management ili voliš ili ne voliš, nema sredine. A nedavno smo organizirali događaj zbog kojeg sam ovaj posao zavoljela još više. Kvalitetan brief dugogodišnjeg klijenta Pernod Ricard inspirirao nas je za kreiranje idealnog događaja koji će prenijeti Jamesonovu Sine Metu filozofiju tj. „Fear a bit less, live a bit more.“ Htjeli su iznenađenje, dobru zabavu i iskustvo brenda, a mi smo dodali taj „wow“ faktor zbog kojeg je John Jameson tajni event postao događaj o kojem se i danas priča (a prije par dana je osvojio i Attend nagradu za najbolji događaj u kategoriji predstavljanja proizvoda). I kako to obično biva, kad se trudiš i voliš to što radiš, sve se nekako posloži i bude još bolje nego što očekuješ, a John Jameson tajni event idealan je primjer.

 

Nezaboravno iskustvo za ljude koje više ništa ne može iznenaditi

Kako je za dobar tulum ključna dobra ekipa, jedan od važnijih zadataka bio je okupiti idealne ljude koji bi bili dio ovakvog, malo drugačijeg partyja. Bilo je važno da dišu iste vrijednosti kao i Jameson, a u to su nas morali uvjeriti putem Facebook aplikacije kroz koju su slali pisma Johnu Jamesonu. Odabrali smo pet uzvanika koji su na party pozvali i svoja četiri prijatelja, a ovo je jedno od odabranih pisama:

„Dragi J. Jameson,

Ja sam pomalo neobičan student medicine s još neobičnijim momcima. Trudimo se izaći iz okvira dosadnog studenta medicine i neumorno balansiramo između akademskog uspjeha i disanja punim plućima. Volimo brutalne partije i siguran sam da smo prava ekipa za ovaj secret party.  I ako party krene u pogrešnom smjeru imaš medicinsku potporu 😉 Haha šalim se brate, možda ipak bolje da nema takvih asistencija. I kad smo već kod dosadnog faxa , trojica mojih momaka su ove godine osvojili prestižnu nagradu fakulteta za odličan uspjeh pa bi bilo kul da ih iznenadim ovim postupkom. Ništa brate, imam još neke vježbe danas na kirurgiji pa se čujemo za party 🙂

See ya and suit up,

Robert”

 

Iznenađenje za iznenađenjem

Zagrijavanje je krenulo na Trgu Francuske republike gdje je goste dočekao upečatljiv zeleni lightshow, glasna glazba i Jamesonov Volkswagen retro kombi/šank za piće dobrodošlice. Mario Petreković preuzeo je ulogu animatora i zabavljao ekipu sve dok po njih nisu stigla dva Jamesonova autobusa koja su ih odvela na tajnu lokaciju događaja – Brvnaru, novo okupljalište kreativaca u Zagrebu koje do tada nije bilo korišteno u komercijalne svrhe. Uz Jamesonov brending i korištenje profesionalne filmske scenografije, Brvnara je poprimila novo ruho i postala gotovo neprepoznatljiva. Drugi faktor iznenađenja bio je tijekom ulaska u Brvnaru gdje su goste dočekali raznovrsni sadržaji: od pikada i stolnog nogometa do karikaturista i pop-up brijačnice Gospon Fulir. Party je otvorila lažna izvedba „Proljeća“ Antonija Vivaldija, nakon čega je uslijedilo treće iznenađenje skriveno iza paravana – bend Songkillers. Nastupio je i stand-up komičar Vlatko Štampar, a kao finalni performans večeri održan je flair show koji je dodatno zagrijao atmosferu. U dvorištu Brvnare pekli su se kesteni i munchmallow zalogaji na logorskoj vatri koja je bila idealna tijekom prohladne jesenske večeri.

 

Nova lokacija, vrhunsko društvo, profesionalni dobavljači, fina hrana i super zabava stvorili su posebnu i gotovo obiteljsku atmosferu. Hvala svim dobavljačima, gostima i prijateljima – veselimo se Jamesonu i u 2017. godini.