Odnosi s javnošću

(Interna) Komunikacija naša svagdašnja

“Ponekad slušate, ponekad govorite i ako komunicirate, uspjet ćete. No, ako vješto komunicirate, možete izvesti čuda!“ Jim Rohn

 

Komunikacija je integralni dio života, a kad radite u industriji odnosa s javnošću ona je (ili bi trebala biti) vaša svakodnevna preokupacija i termin o kojem razmišljate svake minute svakoga dana.

Zanimljivo je primjetiti kako su svi (neovisno o industriji u kojoj rade) svjesni važnosti komunikacije prema vani. Kad je riječ o internoj komunikaciji, stvar se mijenja iz temelja. Razlozi su mnogobrojni, od strelovitog razvoja razvoja digitalne komunikacije , bez koje danas ne možemo, do usmjerenosti isključivo na postizanje poslovnih ciljeva tvrtke.

Jedno nedavno provedeno istraživanje pokazuje kako digitalna komunikacija brzo mijenja dosadašnje prakse i lice komunikacije unutar tvrtki. Čak 93% ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju informacije pruža/prima putem intraneta, a 90% kao drugi kanal navodi email.

Meteorski rast digitalne komunikacije predmet je bezbrojnih članaka i razgovora posljednih godina, a ono što su mnogi skloni previdjeti uslijed toga jest važnost kvalitetne interne tj. osobne komunikacije koja osigurava međusobno razumijevanje svih zaposlenika pojedine tvrtke.

 

Mail je ok, ali zašto ne bismo porazgovarali?

 

Iako interna komunikacija postaje sve sofisticiranija zahvaljujući novim tehnologijama i trendovima, ponekad je povratak provjerenim metodama ono što dodatno unaprijeđuje. Svi znamo za slučaj kad je Marissa Mayer ukinula rad od kuće zaposlenicima tvrtke Yahoo jer se time polako ali sigurno gasio duh tvrtke, njena produktivnosti i inovativnost te uključenost i povezanost radnika.

Moć komunikacije leži upravo u uključivanju svakog pojedinca u evoluciju kolektiva u kojem djeluje. Interakcija i uključenost radnika je ono što razlikuje komunikaciju koja “pada na neplodno tlo” i komunikacije koja motivira i omogućuje čuda.

Vješta interna komunikacija podrazumijeva otvorenu i objektivnu komunikaciju, dosljednu i redovitu komunikaciju, nedvosmislenu te, iznad svega, dvosmjernu komunikaciju … licem u lice.

 

Stoga, dignite se od radnog stola i popričajte s kolegom koji ispred vas kuha kavu u kuhinji. Ako u tom trenutku ostanete bez pravih riječi, obratite se nama. Može i mailom.