Business

Zašto nećemo zaposliti automehaničara u PR odjel?

Natječaji za posao mogu biti zanimljivi, inspirativni i motivirajući. Kada imate prilike razgovarati s ljudima iz industrije, s profesionalcima koji žele raditi baš taj posao i baš u vašoj agenciji, kada upoznate zanimljive pojedince s kojima pronađete zajedničke poslovne interese.

 

Ali, postoji i onaj frustrirajući dio.

 

Kada objavljujemo natječaj za bilo koje radno mjesto, pokušavamo biti što konkretniji. To znači da želimo kandidate koji zadovoljavaju sve što smo napisali. I to zaista i mislimo. Ako smo napisali da tražimo visoku stručnu sprema, to i mislimo. To znači da nikako i ni pod kojim uvjetima ne namjeravamo zaposliti osobu koja je završila bilo što ispod toga. Ili kada kažemo minimalno tri godine iskustva u agenciji, to zaista znači minimalno 3 godine u agenciji. Ili 1095 dana. I to u agenciji. Ne na recepciji, ne u proizvodnji. U agenciji!

 

Kao što vjerujem da poslodavci trebaju puno naučiti u procesu selekcije kandidata, i kao što mi je neprihvatljivo da poslodavci ne odgovore na svaku zamolbu, ne daju feedback kandidatima koji nisu odabrani, tako mi je neprihvatljivo da osobe koje ne zadovoljavaju uvjete za natječaj za posao šalju zamolbe i troše tuđe vrijeme. Osobno, ja iz toga ne iščitavam da je netko motiviran ili proaktivan, već da nije pročitao uvjete natječaja.

 

Kakva su vaša iskustva s natječajima za posao?